Grips

   
   

Overgrips

De overgrip is zeer dun, maar werkt ontzettend goed. Een overgripje gaat over de bestaande grip heen en maakt het handvat van het racket iets dikker. De grip van deze overgrips is fantastisch. De overgrips gaan echter maar een korte tijd mee. Bij regelmatig tennissen voldoet deze grip 1 tot 2 maanden.

Kosten overgrips (ze zijn er in de kleuren zwart, blauw en wit)
: 2,50 per overgrip - set van 3 stuks voor 7,00

 

   

Vervangingsgrip

De vervangingsgrip is er in verschillende soorten en prijsklassen. Om de vervangingsgrip te plaatsen verwijder je eerst de oude grip. Hierna doe je de grip netjes om het handvat van het racket.

De keuze in soort en prijsklasse is afhankelijk van de mate waarin de grip vocht opneemt, de gewenste demping en een eventuele wens van de tennisser om nog meer grip.

Kosten vervangingsgrips:

    7,50 standaard vervangingsgrip
12,00 grip met buitengewone demping en lekker lang stroef
14,00 grip met buitengewone demping en lekker lang stroef
              en buitengewone vochtopname
 

 

 

De basisgrips dienen ter vervanging van de originele grip van het racket en worden direct op het handvat van het racket aangebracht. De basisgrips zijn zelfklevend en zullen over het algemeen een betere voeling met het racket geven en beter vocht absorberen dan overgrips.

Hoe vervang je de basisgrip van je racket?

Verwijder de oude grip en zorg dat het handvat van het racket goed schoon is vrij is van lijmresten en resten van de oude grip.

Verwijder eventuele transparante folie van de nieuwe grip.

Verwijder niet direct de volledige tape aan de achterzijde van de grip maar doet dit steeds een klein stukje terwijl u de grip vastplakt.  Zo kan de grip niet aan elkaar plakken en beschadigen.

Begin altijd aan het uiteinde van de grip en plak de grip in de richting van het blad. Draai eerst de grip rond de dop en ga daarna  iets schuin naar beneden. U kunt de grip eventueel bovenaan vastzetten met een nietje.
Rechtshandige spelers moeten de  grip rechtsom om de grip draaien (bekeken wanneer het racket op zijn kop staat) en linkshandige spelers linksom.

Houdt de grip stevig vast bij het aanbrengen terwijl u het racket langzaam rond draait van de grip.

Zodra u het einde van de grip bereikt hebt aan de zijde van het blad, tekent u met een pen of potlood een rechte streep op de nieuwe grip, haaks op het handvat. Daarna haalt u de grip weer een stukje los en knipt u hem af langs de rechte lijn. Op deze manier zal uw nieuwe grip mooi aansluiten op het racket.

Zet daarna het uiteinde van de nieuwe grip vast met de meegeleverde tape of afsluitband.Gripmaat

Bij de meeste rackets heeft u de keuze uit vijf verschillende gripmaten. De juiste gripmaat is erg belangrijk bij de keuze van het juiste racket. Er zijn twee algemene regels om de voor u geschikte gripmaat te bepalen:

1) Houd uw racket vast in de normale "Eastern Forehand Grip" waarbij het blad volledige verticaal staat. U legt uw duim boven op het handvat. Bij de juiste gripmaat moet u bij deze houding de wijsvinger van uw andere hand in de ruimte kunnen plaatsen tussen uw ringvinger en de palm van de hand waarmee u uw racket vasthoud. Indien er niet genoeg plaats is betekent dit dat de grip te klein is, indien er ruimte over is dan is de grip te groot.2) Meet de afstand tussen de onderste verticale huidplooi in de palm van uw hand en het topje van uw ringvinger, gemeten tussen uw ringvinger en uw middelvinger. Deze maat rekent u om in inches en u vindt uw gripmaat. Wanneer de afstand tussen twee gripmaten valt, kiest u dan de kleinste gripmaat van de twee.