Het merk Zarlon

Dit in Nederland nieuwe merk kent zijn oorsprong in Spanje en heeft daar inmiddels al heel wat bekendheid opgebouwd. Het doel van de Zarlon collectie was in eerste instantie om in de relatief arme Spaanse markt een marktpositie te behalen met een betaalbare collectie topkwaliteit snaren die niet afdoet aan de alom bekende topmerken. In Spanje is dit een dusdanig succes geworden dat Zarlon aan het uitbreiden is. Na Spanje wil het nu ook in andere landen van Europa een begrip worden.

Daarnaast hoopt Zarlon in de toekomst langzaam te gaan concurreren met de gevestigde orde merken. De kwaliteit van de zarlon snaren ligt hoog wat te danken is aan de voorkennis van snaren van de producenten. Aan de kwaliteit van de Zarlon snaren zal het vergroten van haar concurrentiepositie dan ook dat niet liggen, maar eerder aan de bereidheid van tennissers om de Zarlon snaren, met nog maar weinig naamsbekendheid, te testen. Met tennissnaren is het bekend dat men liever bij het oude vertrouwde blijft. Jammer want tennissnaren hoeven helemaal niet zo duur te zijn. Alleen geldt nu eenmaal de toch wat onbewuste overtuiging: duur is goed. Vanuit die overtuiging praat men zichzelf aan dat de dure snaren echt goed zijn en soms denkt men dit zelfs zo te voelen! Dit terwijl dat lang niet altijd het geval is wat zal blijken wanneer je de Zarlon snaren zelf test!
Vanuit het oogpunt van de klant om te kunnen bezuinigen zonder kwaliteit te hoeven inleveren hopen wij op den duur dat er veranderingen in deze onbewuste overtuiging zullen gaan komen.

De ontwikkeling van elke Zarlon snaar heeft nauwkeurig plaatsgevonden. Daarbij is er rekening gehouden met de aanwezigheid van een perfecte snaar voor elk niveau tennisser. Van beginner tot professioneel tennisser, bij Zarlon bieden wij het allemaal! Met ons ruime assoritiment spelen wij in op de velen eigenschappen die men in een snaar kan zoeken. De ene snaar scoort net wat hoger op comfort, de ander weer net iets beter op power, duurzaamheid of juist controle.

Een belangrijk aspect van Zarlon is dat het de prijs laag wil houden. Dat was immers in de eerste plaats de intentie om de Zarlon snaren de ontwikkelen. Daarom besteed Zarlon geen tonnen aan euro's aan marketing. Zarlon's marketingbeleid is die van mond op mond reclame. Er wordt gewerkt met vertegenwoordigers (doorgaans de betere tennisser) die op basis van provisie werken.

Omdat Zarlon in principe alleen via vertegenwoordigers word verkocht vindt u bijna geen informatie over Zarlon op het internet. Zarlon heeft gekozen voor deze manier van distributie omdat het overtuigd is van haar kwaliteit. Kwaliteit heeft de eigenschap op de lange termijn vanzelf te verkopen. Reclame en verkoop in winkels maakt de verkoopprijs al snel twee keer zo hoog dan wanneer deze via een vertegenwoordiger wordt verkocht. Daarnaast is Zarlon er van overtuigd dat het bij de verkoop van tennissnaren niet gaat om wie het meeste reclame maakt, maar zoals net al even gezegd, om de bereidheid van een tennisser om van de oude vertrouwde snaar af te stappen of zelfs überhaupt eens een nieuwe snaar uit te willen testen.

Daarom is het motto van Zarlon niet het investeren in reclame, maar in het goedkoop aanbieden van testsetjes waardoor de stap naar het uittesten van onze Zarlon snaar laagdrempelig is. En juist door het ontbreken van dure marketing en winkelverkopen kan de rolprijs van de Zarlon snaren ook laag blijven ondanks haar zeer goede kwaliteit. Uiteindelijk is dat toch wat we allemaal willen: een professionele snaar voor een budgetprijs! De uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding zal u overtuigen!

 

Voorlopig test ik met de volgende snaren (bespannen kost ook  15 euro)

 

 

 

speelgevoel

duurzaamheid

 

 

 

 

 

Master Airflight

wit

M25-M30

9

8

Master Protune

grijs

M25-M30

6

9

Master Balance

zwart

M25-M30

8

8

Master Hightlite

roze

M28

8

8

 

 

 

 

 

Tour Prolylon

geel

T25

7

7

Tour Straight

gelig

T25

5

10

 

 

 

 

 

Hybride HI-Topline

zwart

H25-H30

9

5

 

 

 

 

 

Spin G-Twister

geel

S25-S30

9

6